Friss

Archívum

Újra itt, ami egyenlő azzal, hogy már harmadszorra tapasztalom eme könyörtelen blog tulajdonságait. Hm... Költözni kellene.

Ettől eltekintve az írás is elég nehezen megy, sőt megyeget. Kihívás úgy írni és fogalmazni olyan dolgokról, melyeket egy az egyben le kellene írni. De nem szabad.

"Az információ, hatalom." Ne keseredjen el az, aki nem tud követni, aki pedig mégis, az gyorsan felejtse el amit megértett. Visszatérve, igen, tényleg hatalom. Magyarul hihetetlen balgaság volna leírnom ide olyan dolgokat, amik csak akkor valósulnak meg, ha más nem tudja. Akkor miért is blogolok? Írok, mert írni kell, ilyen egyszerű.

Gyerekes dolgot fogok csinálok, mert egy filmre fogok hivatkozni, viszont nem akármilyen filmre. Bizonyára a legtöbben már láttátok a "The Social Network" (A közösségi háló) című filmet. Akinek most az jutott eszébe hogy rossz film, az nem érti, akinek meg hogy jó film, az balga. Egyik sem, mert ez igazából egy szelete annak, hogy miért...

...Nem szabad információt oly könnyedén odamondnai a másiknak. Winklewoss testvérek és Divya életre szóló baklövése. Nem szivesen követném el ugyanazt a hibát, még ha fenn sem áll a veszélye, akkor sem.

...Különböztetek meg felfogásmódokat. Az emberek  azzal töltik mindennapjaitkat, hogy eldöntik mi jó, és mi rossz. (Például: Jelen pillanatban én is) Viszont kevesen akadnak olyanok, akik mindezen túlteszik magukat, mégha csak egy kis időre is. Mire gondolok? Mark Zuckerberg nem azzal volt elfoglalva, hogy valami jót csináljon, sem azzal, hogy elismerjék. Azzal volt elfoglalva, hogy valamit alkosson amit jómaga elismer, mint érték, és a többi ember pedig ismerje ezáltal őt. Ha valaki megérti a külömbséget rájön, hogy: Teljesen mindegy hogy utálnak vagy szeretnek, ha egyszer ismernek.

A cseppnyi véletlen, az 0.001% a dologban az volt, hogy a FaceBook nem csak ismertséget, hanem népszerűséget is hozott, pedig Mark ugyanolyan bunkó maradt. Ezt a kis szerencsét nehéz megfogni.

Tehát amit mondani szerettem volna, hogy érdemes elfelejteni a jó és rossz feletti ítélkezést, helyette pedig a hasznost kutatni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://shyro.blog.hu/api/trackback/id/tr722890375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása